> Kava>Žalia kava>Kava pupelėmis>Žalia kava pupelėmis, ekologiška „PERU Bio (Organic)", 250 g

Žalia kava pupelėmis, ekologiška „PERU Bio (Organic)", 250 g

Žalia kava pupelėmis, ekologiška „PERU Bio (Organic)", 250 g

Žalia kava pupelėmis, ekologiška „PERU Bio (Organic)", 250 g

10 vnt.

3.00 €

Į krepšelį

Apie prekę

Žalia kava pupelėmis, ekologiška „PERU Bio (Organic)", 250 g
Kodas: 0.95/6426x

100% Arabika.
Šią kavą parduodame sveriamą. Atsivežėme ją iš savo kavos tiekėjo Vokietijoje. Išsirinkome aukščiausios kokybės natūralias, žalios kavos pupeles išaugintas ekologiškame ūkyje Peru regione.
Ši ekologiška kava išsiskiria malonia rūgštelėjusio kartumo ir saldumo derme.

Kam pirkti  žalią kavą?

Žalią kavą perkame dėl dviejų priežasčių:
1. Mėgstame gerti sodraus aromato šviežiai apskrudintą kavą, tad perkame žalias kavos pupeles ir patys jas skrudiname – taip galime reguliuoti ne tik apskrudimo lygmenį, bet ir būti įsitikinę skrudinimo šviežumu.
2. Norime gerti "žalią kavą"

Kavos pupelių skrudinimas namų sąlygomis

Kiekvienas iš mūsų gali pasiskrudinti kavos pupeles iki norimo apskrudimo laipsnio ir taip pasidaryti "savo mėgstamą kavos rūšį". Šis būdas pigiausias ir kiekvienam suteikia galimybę turėti šviežiai skrudintos kavos pagal savo skonį.

Pupeles galima puikiai paskrudinti tiesiog keptuvėje. Į keptuvės dugną įberiame norimą kiekį žalių pupelių. Riebalų nenaudojame. Skrudinimo procesas labai primena vaikysėje išgyventą saulėgrąžų skrudinimo patirtį: stovi prie keptuvės ir nuolat maišai. Tiek ilgai, kiek pakanka kantrybės. Jeigu skrudini ant aukštos ugnies arba laiku nepamaišai – saulėgrąžos sudega. Taigi, kavą taip pat skrudiname keptuvėje ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami. Prieš proceso pabaigą galime šieik tiek padidinti temperatūrą. Skrudinimo procesas gali trukti iki 30 min. priklausomai nuo skrudinimo temperatūros ir norimo apskrudimo laipsnio. Kuo labiau apskrudusios pupelės, tuo labiau jos blizga išsiskyrusio iš jų aliejaus dėka. Švelniai apskrudusios pupelės yra rudos spalvos, matinės faktūros.

Skrudinimo metu kavos pupelės prasiskleidžia, nuo jų atšoka ir nusilupa skaidri plėvelė, dengianti žalios pupelės kūną. Paskrudinę pupeles iki norimo apskrudimo lygio, išpilame jas į vėsų indą, nupučiame likusias plėvelių nuoplaišas ir... malamės bei ragaujame savos gamybos šviežiai apskrudintą kavą.... Skanaus!

Galima bandyti pupeles apskrudinti ir orkaitėje, tačiau būtina prisiminti, jog pupeles reikia vis pamaišyti. Apskrudimas gali būti netolygus ir yra didelė sudeginimo rizika. Orkaitėje skrudinti bandykite 180-220 laipsnių temperatūroje.

Taip, skrudindami kavos pupeles nedideliais kiekiais namų sąlygomis, turime galimybę eksperimentuoti. Jeigu, bebaigiant skrudinti, pupeles pabarstome prieskoniais (kardamonu, gvazdikėliais, cinamonu, vaniliniu cukrumi...) gauname savos gamybos aromatizuotą kavą.

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: